Saturday, October 11, 2014

Teknik Coaching Gaya Law of Universal Attraction (LUA) & Neuro Linguistic Programming (NLP)

Zuhairi Mohd Nopiah

Bertempat di Shah Alam, kami telah menghadiri satu seminar motivasi yang BEST!!!!...Actually seminar ni bertujaan nak belajar bagaimana nak delivered speech or presentation dengan berkesan.Yela kan, dah jadi leader dalam shaklee ni kenalah ada aura tersendiri bila berucap tu.Tak der lah banyak sangat mumbling...errrrr....aaaaaaa....Seminar ini di anjurkan oleh PM Dosh dan PM iffah sebab kami dibawah S2U families.


Ape yang kiteorang belajar?...bukan takat vokal sahaja okeih!!!!...gaya badan, mimik muka even pernafasan pon dia ajar.Satu tips nak bagi kita tak cepat penat bila bercakap....cuba korang tarik nafas....masa tarik nafas kembungkan perut.....bukan kembungkan dada/paru2 ya....masa hembus korang kempiskan perut...sehari buat 1000x....jadikan amalan...insyaAllah kita tak cepat penat bila nak bagi speech.


Ahhhh....sudahhhh....
Ni kalau buat mulut macam ni kat public ni agak2 kena tangkap polis tak?....actually ni sebenarnya cara2 kita nak exercise mcm2 mimik muka...ade senyum, marah, suka, tension, dan mcm2 lagilah....dah mcm artis pulak...









Macam biasalah.....walau ape pon event shaklee nih....anak2 kecil memang akan tetap bersama kami....Cuma kami tak bawak anak2 pasal nak suh diorang duk ngan atok dan nenek diorang.....Anak2 inilah pewaris business kami pada masa akan datang...so, mereka berhak bersama walau apa jua event Shaklee!!!

No comments:

Post a Comment